Tuesday, February 28, 2006

 

Weer een tip voor wie naar Parijs gaat.


Een voor ons belangrijke tip is, dat je Parijs het beste te voet ontdekt, met als tweede beste het openbaar vervoer met de bus. De metro is natuurlijk het handigst om van de ene naar de andere plaats te komen (als je onder de grond blijft, kost het maar een ticket) maar met de bus zie je heel veel van het Parijs, zoals het werkelijk is. Denk je dat je samen meer dan 10 tickets gaat gebruiken, koop dan een z.g. carnet van 10 ticket. Is veel goedkoper dan 10 losse tickets.
Tip: ben je meer dan drie dagen in Parijs, dan is het de moeite waard om een carte-orange te kopen, waarmee je binnen de stad met alle vormen van openbaar vervoer kunt reizen. Je moet dan wel een pasfoto meenemen. Het is heerlijk om al wandelend zo maar op een voorbij komende bus te springen en b.v. 5 stopplaatsen verder er weer af te gaan. Maar nogmaals te voet is Parijs het mooist, het verassend en authentiek. Een extra dimensie is dan, dat je niet alleen naar Parijs kijkt maar ook met andere ogen naar de toeristen.
Tip: een Plan de Paris (de stadskaart in een boekje) no. 11 of 14 van Michelin is dan een goede investering als je toch vaker naar Parijs wilt komen.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?