Tuesday, February 28, 2006

 

Parijs duur ????


Ja, Parijs is duur. Een café au lait of een pilsje op het terras, een ijsje of een glaasje wijn bij het eten. Nee Parijs is niet goedkoop en zeker niet op de plaatsen waar de meeste toeristen komen.
Maar Parijs hoeft niet duurder te zijn, dan je zelf wilt.
Door wat selectiever te zijn, door minder de meest betreden paden te kiezen, door meer te kijken naar de inwoners van Parijs is het mogelijk om tegen een redelijke prijs het echte Parijs te ervaren en te beleven. Want Parijs is eigenlijk niet de prachtige toeristische trekpleister, maar Parijs is sfeer, is intiem, is verassend, is gewoon menselijk, Parijs is Parijs, uniek en onweerstaanbaar.
Het is natuurlijk heel verschillend of je voor de eerste keer gaat of al vele malen, of je met een georganiseerde reis gaat of op eigen gelegenheid, of je een dag gaat of er voor maanden gaat werken.
Voor diegenen, die niet avontuurlijk zijn aangelegd. raden wij aan om de eerste keer maar met een georganiseerde reis te gaan en de eerste ontdekkingen te doen aan de hand van een door de reisleid(st)er aangeboden programma. Je weet, dat je dan de belangrijkste zaken te zien krijgt en dat ook de vaak beperkte tijd niet teveel verknoeid wordt door wanhopig gezoek en paniek. Dit laatste kost niet alleen tijd, maar je hebt ook geen kans om van datgene wat je tegenkomt te genieten.
Maar Parijs echt ontdekken is toch een zaak van zelf op stap gaan, als het kan zonder verplichtingen van dit moet en dat moet. Wij vinden het heel prettig om elke keer een dag of vier/vijf te gaan, dus niet te kort maar ook weer niet te lang. Het weer vertrekken met de gedachte, dat je weer snel terug wilt, is een kick op zichzelf.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?